Czy wiesz, że... Faurecia + HELLA = FORVIA?

o

Z radością informujemy, że 31 stycznia 2022, Faurecia i HELLA ogłosiły nazwę nowej Grupy FORVIA, utworzonej po pomyślnym zakończeniu przejęcia pakietu kontrolnego akcji HELLA przez Faurecia. Tym samym Grupa stała się siódmym co do wielkości producentem części motoryzacyjnych na świecie.

W ramach FORVIA przedsiębiorstwa zachowają swoje nazwy prawne tj. Faurecia i HELLA. Będą one komunikowały się pod nazwą FORVIA jako nazwą parasolową, a ich produkty będą nadal wprowadzane na rynek i dystrybuowane pod ich obecnymi markami.

Jesteśmy FORVIA! Nowa nazwa odzwierciedla podstawowe elementy naszych marek Faurecia i HELLA, a także oddaje ich wspólny cel – inspiruje mobilność. Grupa reprezentuje 150 000 utalentowanych osób w ponad 40 krajach zainspirowanych jedną wizją, mówiących jednym głosem i pracujących jako jeden zespół. Jako FORVIA kształtujemy bezpieczną, zrównoważoną, zaawansowaną i dostosowaną do potrzeb mobilność dla dzisiejszych i przyszłych pokoleń.

Patrick Koller / Chief Executive Officer of Faurecia

FORVIA doskonale oddaje ścisłą współpracę między firmami Faurecia i HELLA. Nazwa FORVIA ucieleśnia najważniejsze aspekty, które zawsze wyróżniały oba przedsiębiorstwa - takie jak dynamizm, wizja, pasja, orientacja na rozwiązania, bliskość klienta i duch wspólnoty. Jednocześnie FORVIA jest wyraźnym sygnałem nowego startu we wspólną przyszłość.

Rolf Breidenbach / Chief Executive Officer of HELLA

Faurecia i HELLA będą nadal działać jako dwie niezależne spółki prawne, ściśle współpracując w celu stworzenia trwałej wartości dla wszystkich zainteresowanych stron. A to wszystko dzięki rozwiązaniom technologicznym i synergiom generowanym w najlepszym interesie dla obu firm.

f

Forvia